Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ «SWING» ΣΕ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η Jazz αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική ιστορία, ενώ η Swing ως είδος της Jazz, με σπουδαία μουσική παραγωγή, χορευτικά σύνολα και καλλιτέχνες, συγκλόνισε την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Στην παρούσα εργασία γίνεται, αρχικά, αναφορά στις θετικές επιδράσεις από την ενασχόληση με τη μουσική και ειδικά με τη Swing, καθώς και στο ιστορικό πλαίσιο της δημιουργίας της Swing. Στο δεύτερο μέρος περιγράφεται project, που περιλάμβανε τη διδασκαλία χορωδιακών τραγουδιών Swing και μίας χορογραφίας Lindy Hop. Σκοπός του project ήταν, να διδαχθεί αυτό το είδος μουσικής (τραγούδι και χορός) σε ομάδα από μη γνώστες/γνώστριες και στη συνέχεια να γίνει παράσταση, η οποία και βιντεοσκοπήθηκε.

Jazz is considered to be a very important music genre worldwide, while Swing as a genre of Jazz, including great music production, dance ensembles and artists, shocked America and the whole world. This paper refers to the benefits of being involved with music and in particular with Swing, as well as to the birth and history of Swing. In the second part, a project is described, which included the teaching of Swing choral songs and of a Lindy Hop choreography. The purpose of the project was to teach this music genre (singing and dancing) in a group of people, that have not been involved with it before, as well as the performance of these songs and the dance, which would be taped.
THE EXPERIENCE OF «SWING» IN A CHORAL ENSEMBLE: A MUSICAL APPLICATION IN THE COMMUNITY
Keywords: Jazz, Swing, Lindy Hop, χορωδία; Jazz, Swing, Lindy Hop, choir