Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού - Μελέτη Περίπτωσης - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού – Μελέτη περίπτωσης», παρουσιάζεται η σχεδίαση και υλοποίηση ενός σοβαρού παιχνιδιού, το οποίο εστιάζει στην ενημέρωση των παικτών για την ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά του κτήματος Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα. Στα πλαίσια του παιχνιδιού ο παίκτης λαμβάνει κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που σχετίζονται με ιστορικούς χώρους του κτήματος Μον Ρεπό. Επίσης, ο παίκτης καλείται να απαντήσει σε διάφορα σετ ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, που στοχεύουν στην αυτοαξιολόγηση του. Στόχος του παιχνιδιού είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των παικτών για την ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά του κτήματος Μον Ρεπό. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε μέσω της μηχανής παιχνιδιών Unity και με την χρήση της γλώσσας προγραμματισμού C#. Τα παιχνίδια σοβαρού σκοπού συνδυάζουν την ψυχαγωγία των απλών βιντεοπαιχνιδιών με την εκπαίδευση, μέσω της βιωματικής μάθησης. Τα πρώτα σοβαρά παιχνίδια αναπτύχθηκαν για χρήση στον στρατιωτικό τομέα, ενώ πλέον εφαρμόζονται σε πολλούς τομείς, όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η πολιτισμική κληρονομιά κ.α.
Keywords: Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού, Μηχανές Παιχνιδιών, Ανάπτυξη παιχνιδιού, Πολιτισμική Κληρονομιά, Μηχανή Παιχνιδιών Unity