Ταξινόμηση-Ευρετηρίαση, Επιμέλεια και Περιγραφή Αρχειακού υλικού - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μου δόθηκε από τα Γ.Α.Κ.– Αρχεία Κέρκυρας ένα μικρό ιδιωτικό αρχείο, πιο συγκεκριμένα το αρχείο του Γεώργιου Α. Σγούρου (Νικολέτου). Στόχος λοιπόν ήταν η πλήρης καταγραφή, οργάνωση, ταξινόμηση, περιγραφή και ευρετηρίαση του συγκεκριμένου αρχείου. Το αρχείο αυτό καταγράφηκε στο διεθνές πρότυπο αρχειακής περιγραφής (γενικό)-ΔΙΠΑΠ(Γ). Αποτελείται από σειρές οι οποίες περιλαμβάνουν οι καθεμία από έναν φάκελο. - Σειρά 1, Φάκελος 1: Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται τα διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν στο αρχείο με ποικιλία θεμάτων. - Σειρά 2, Φάκελος 2: Περιέχεται η αλληλογραφία, η οποία είναι χωρισμένη σε εισερχόμενη και εξερχόμενη. - Σειρά 3, Φάκελος 3: Στην ενότητα αυτή συναντά κανείς την πιο καλλιτεχνική και δημιουργική πλευρά του Γεώργιου Α. Σγούρου, καθώς εδώ βρίσκονται τα ποιήματα και τα πεζά κείμενα του. - Σειρά 4, Φάκελος 4: Στην ενότητα αυτή βρίσκεται το εκλογικό υλικό, όπως ψηφοδέλτια και ονόματα υποψηφίων της εποχής. - Σειρά 5, Φάκελος 5: Συναντάμε τα φυλλάδια/διαφημιστικό υλικό. - Σειρά 6, Φάκελος 6: Συναντάμε τα ημερολόγια. - Σειρά 7, Φάκελος 7: Συναντάμε το έντυπο υλικό με βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες στο μεγαλύτερο μέρος του.
Keywords: Γ.Α.Κ., Αρχείο, Περιγραφή, Φάκελος, Υλικό