Μετάφραση και σχολιασμός του κεφαλαίου "Fugue" από το βιβλίο Counterpoint του Kent Kennan - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά τη μετάφραση του κεφαλαίου 15 με τίτλο "Fugue" του βιβλίου Counterpoint του Kent Kennan (1999, σσ. 202-216) και το σχολιασμό του κειμένου αφετηρίας, του κειμένου αφίξεως και των μεταφραστικών προβλημάτων. Ο σκοπός της εργασίας είναι η μετάφραση του κεφαλαίου αυτού του βιβλίου με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας της μετάφρασης ξενόγλωσσων βιβλίων μουσικής στην ελληνική γλώσσα δεδομένης της έλλειψης μεταφρασμένης βιβλιογραφίας για τον τομέα των ανώτερων θεωρητικών της μουσικής.
Keywords: φούγκα, θέμα, αντίθεμα, απάντηση, τονικότητα, δεσπόζουσα, τονική