Μετάφραση των άρθρων: «Nuclear Weapons Don’t Matter» του John Mueller και «If You Want Peace, Prepare for Nuclear War» του Elbridge Colby - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Στην παρούσα εργασία γίνεται μετάφραση των άρθρων «Nuclear weapons don’t matter» και «If you want peace, prepare for nuclear war» στα οποία αναλύεται η πιθανή διάδοση και χρήση των πυρηνικών όπλων, με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης, από τις Μεγάλες Δυνάμεις, ΗΠΑ και Ρωσία, αλλά και από την Κίνα, η οποία αποτελεί τη νέα μεγάλη δύναμη. Η γλώσσα-πηγή των άρθρων αποτελεί η αγγλική ενώ η γλώσσα-στόχος είναι η ελληνική. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα μεταφραστικά προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη μεταφραστική διαδικασία, καθώς και οι μέθοδοι και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Abstract: In this thesis, the translation of the articles «Nuclear weapons don’t matter» and «If you want peace, prepare for nuclear war» is presented. These articles analyse the possible proliferation and use of nuclear weapons by the USA, Russia and China, which is the new great power, in order to ensure world peace. The articles are translated from English to Greek. In addition, all the translation problems that occurred during the translation process are presented, as well as the methods that were used to solve these problems.
Keywords: μετάφραση, κειμενική ανάλυση, διεθνείς σχέσεις, πυρηνικά όπλα; translation, text analysis, international relations, nuclear weapons