Αποτύπωση τηων χρησιμοποιούμενων συστημάτων τεκμηρίωσης των συλλογών στα μουσεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Ο κύριος στόχος της εργασίας ήταν η αποτύπωση των χρησιμοποιούμενων συστημάτων τεκμηρίωσης των συλλογών στα μουσεία, και συγκεκριμένα στα μουσεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Κρίνουμε, όπως πιστοποιείται και από το θεωρητικό μέρος της εργασίας, ότι, παρά την αναγκαιότητα της τεκμηρίωσης των συλλογών στα μουσεία και τις σοβαρές εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα, δεν γνωρίζουμε επακριβώς σε τι βαθμό και πώς τεκμηριώνουν τις συλλογές τους τα μουσεία της χώρας μας. Αυτό ήταν και το ζητούμενο του ερευνητικού μέρους της εργασίας, που έγινε με γεωγραφικό επίκεντρο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τη χρήση ερωτηματολογίων και ημι-δομημένων συνεντεύξεων. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων, στην οποία χρησιμοποιήθηκε περιγραφική στατιστική, έγινε με τη βοήθεια του SPSS. Η έρευνα ανέδειξε, ανάμεσα στ’ άλλα, το μη αυτονόητο της ύπαρξης συστήματος τεκμηρίωσης των μουσειακών συλλογών, την περιορισμένη χρήση τυποποιημένων συστημάτων τεκμηρίωσης και προτύπων μεταδεδομένων και την αναγκαιότητα παροχής έγκυρης πληροφόρησης, αλλά και πρακτικής βοήθειας στους υπεύθυνους τεκμηρίωσης των μουσείων.
Keywords: Αποτύπωση, συστημάτων, τεκμηρίωσης, συλλογών, μουσείων, Περιφέρειας, Ιονίων, Νήσων