«ΜΟΙΡΑ» : Μια επαυξημένη απόδοση των πιθανοτήτων - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου, αφού οι σύγχρονες κοινωνίες εξελίσσονται και δημιουργούν καινούργιες ανάγκες. Η βελτίωση της καθημερινότητας και τα επιστημονικά επιτεύγματα δεν είναι τα μόνα που απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας. Η τέχνη έρχεται και αυτή με τη σειρά της να εκμεταλλευτεί όσα εκείνη μπορεί να προσφέρει. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται ένα κοινωνικό θέμα υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών. Η επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) αποτελεί μία από τις πλέον εξελισσόμενες μεθόδους των οπτικοακουστικών μέσων. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη της σχέσης τέχνης και τεχνολογίας. Μέσα από ένα σύγχρονο κοινωνικό ζήτημα προβάλλεται και η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών. Συνεπώς θα παρουσιαστεί πώς τα πολυμεσικά εργαλεία πραγματοποιούν μέσω της σύμπραξης φωτογραφίας, βίντεο και επαύξησης πραγματικότητας, την διαδραστική αφήγηση μιας ιστορίας που ο χρήστης μπορεί εύκολα να περιηγηθεί και να την εξελίξει μέσα από τις επιλογές του όπως επιθυμεί.
Keywords: φωτογραφία, βίντεο, επαυξημένη πραγματικότητα