"Violent extremism, naming, framing and Challenging" - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μια μετάφραση ειδικού κειμένου στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του αρχικού κειμένου από την γλώσσα-πηγή στην γλώσσα-στόχο καθώς και ο σχολιασμός των μεταφραστικών εντολών, η ανάλυση του κειμένου της αφετηρίας, η επίλυση των μεταφραστικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, όπως και η αξιολόγηση της ποιότητας της μετάφρασης. Το κείμενο πάνω στο οποίο εργαστήκαμε πρόκειται για ένα επιστημονικού απόσπασμα από το βιβλίο των Emma Jane Harris, Victoria Bisset και Paul Weller με τίτλο « Violent Extremism Naming, Framing and Challenging » που δημιουργήθηκε για να εξηγήσει την προβληματική χρήση της γλώσσας και συγκεκριμένα το ζήτημα της πλαισίωσης διαφόρων εννοιών και εννοιολογικών σχημάτων και το πώς αυτά αποτυπώνονται στην μνήμη του ανθρώπου, δημιουργώντας συνδέσεις, συνειρμούς και ταυτίσεις διαφόρων σημείων με ορισμένες ερμηνείες.
Keywords: Το κείμενο αποτελεί μια ενότητα μιας επιστημονικής πραγματείας που εξερευνά σε γενικές γραμμές το γλωσσικό φαινόμενο, ενώ με την σειρά του διαιρείται σε υποενότητες που αφορούν το ζήτημα της πλαισίωσης, ξεκινώντας με τον γενικό ορισμό του πλαισίου και προχωρώντας στο ειδικότερο παράδειγμα του Ισλαμικού κράτους.