Παραστατικές Τέχνες και Καλλιτεχνικά Εργαστήρια ως Φορείς Ατομικής και Συλλογικής Ανάπτυξης Κοινωνικά Ευαίσθητων Ομάδων: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Εφαρμογές - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα Πτυχιακή εργασία εστιάζει τη θεωρητική και πρακτική έρευνα στη χρήση των μεθόδων των παραστατικών τεχνών καθώς και των καλλιτεχνικών και τεχνολογικών εργαλείων στην ανάπτυξη της ατομικής και συλλογικής έκφρασης. Αρχικά, μελετάται το Θέατρο των Καταπιεσμένων (Theatre Of the Oppressed) ως θεωρητική και φιλοσοφική βάση του περιεχομένου. Γίνεται μια ανασκόπηση στην ψυχολογία και θεωρία των ομάδων, στα στοιχεία που τις απαρτίζουν και στις κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις σε συνδυασμό με το εργαλείο της αφήγησης (storytelling). Επίσης, εξετάζεται η λειτουργία των καλλιτεχνικών και ψηφιακών μέσων στην ενδυνάμωση των καταπιεσμένων ομάδων. Ως μέρος της πρακτικής έρευνας, παρατίθεται μια σειρά ομαδικών εργαστηρίων με αναλυτικά στάδια και τεχνικές. Τέλος, ως προέκταση της έρευνας παρουσιάζεται ένα καλλιτεχνικό έργο.

This thesis focuses on theoretical and practical research on the use of methods from the performing arts as well as artistic and technological tools in the development of individual and collective expression. Initially, the Theatre of the Oppressed is studied as the theoretical and philosophical basis of the content. A review is conducted on psychology and group theory, the elements that comprise them, and the socio-political implications in conjunction with the tool of storytelling. Additionally, the function of artistic and digital media in empowering oppressed groups is examined. As part of the practical research, a series of group workshops with detailed stages and techniques are analysed. Finally, an artistic project is presented as an extension of the research.
Performing Arts and Art Workshops as Bearers of Individual and Collective Development for Socially Sensitive Groups: Theoretical Approaches and Applications
Keywords: Θέατρο των Καταπιεσμένων, Ψυχολογία και Θεωρία Ομάδων, Καλλιτεχνικά και Ψηφιακά μέσα, Αφήγηση (Storytelling), Καλλιτεχνικά εργαστήρια; Theatre of the Oppressed, Psychology and Group Theory, Artistic and Digital Media, Storytelling, Artistic Workshops