Εφαρμογή εξεύρεσης κοινών χαρακτηριστικών και ομαδοποίηση φωτογραφικού υλικού χρήστη - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με τη δημιουργία εφαρμογής για την ομαδοποίηση εικόνων με τη βοήθεια αλγορίθμων τεχνητής μάθησης και του μοντέλου νευρωνικού δικτύου VGG16 . Η πτυχιακή εργασία χρησιμοποιεί τη μέθοδο Transfer Learning για να συντομεύσει τον χρόνο εκπαίδευσης του μοντέλου ταξινόμησης εικόνων και να περιορίσει τη χρήση των απαιτούμενων πόρων. Η διαδικασία εκπαίδευσης και ταξινόμησης συντονίζεται μέσω εφαρμογής με διεπαφή web, η οποία αναπτύχθηκε με τη βοήθεια των λογισμικών Python, html και Flask. Στην πτυχιακή εργασία παρουσιάζεται η εγκατάσταση και η χρήση της εφαρμογής που αναπτύχθηκε, καθώς και τα συμπεράσματα και οι προοπτικές εξέλιξης της εργασίας.

This dissertation deals with the creation of an application for the classification and grouping of images with the help of machine learning algorithms and the neural network model VGG16. The Transfer Learning method is used to shorten training times and limit the computational resources required. The process of training and classification is being coordinated through a web-based user interface, developed with Python, html and Flask software. The dissertation presents the deployment and usage of the application developed, as well as the conclusions and the future prospects of the selected method.
Keywords: Ομαδοποίηση, εικόνες, εκπαίδευση, κοινά