Η μουσειολογία στην Ελλάδα: Ανάγκες και προοπτικές - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα της μουσειολογίας, καθώς και τις ανάγκες που έχει ως μια ανερχομένη επιστήμη για τα ελληνικά δεδομένα. Γίνεται μια εκτενής αναφορά στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού, αλλά και μέσα στο ίδια τα μουσεία, πώς αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες βλέπουν τα μουσεία και αν τελικά, όλη αυτή η αλλαγή που συντελείται έχει θετικό αντίκτυπο στις μουσειακές σπουδές και στο ίδιο το επάγγελμα του μουσειολόγου. Μέσα από αυτή την μελέτη γίνεται λόγος για τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μουσειολογία στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές που παρέχει η μουσειολογία στον χώρο του πολιτισμού σαν μια νέα πολυδιάστατη επιστήμη.
Keywords: Μουσείο, μουσειολογία, μουσειολόγος, βιβλιογραφία, ψηφιακή βιβλιοθήκη