Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Πρόγραμμα Erasmus+: Έρευνα και Σχολιασμός μέσω Ερωτηματολογίου - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Στόχος της παρούσας έρευνας είναι η σύνδεση του προγράμματος Erasmus+ με την προώθηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας στους νέους Ευρωπαίους και με την βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Στα πλαίσια της έρευνας συστάθηκε ένα ερωτηματολόγιο 21 ερωτήσεων που απαντήθηκε από 32 συμμετέχοντες φοιτητές στο πρόγραμμα Erasmus+. Μετά την συλλογή των αποτελεσμάτων, πραγματοποιήθηκε σχολιασμός πάνω στα ευρήματα που προέκυψαν από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, συμπεραίνοντας ότι, το πρόγραμμα Erasmus+ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των νέων Ευρωπαίων, στην προαγωγή της πολυπολιτισμικότητας και στην προώθηση Ευρωπαϊκών αξιών.
Keywords: γλώσσα, γλωσσικές δεξιότητες, διαπολιτισμική επικοινωνία, εκπαίδευση, Erasmus+, νεολαία, πολιτισμός