Εφαρμογή για λήψη, αρχειοθέτηση και σύγκριση στιγμιότυπων ηλεκτρονικών σελίδων - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Τις τελευταίες δεκαετίες με την ταχεία άνοδο της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τελευταία των κινητών παρατηρείται η τάση όλο και περισσότερων επιχειρήσεων να παρέχουν στους χρήστες τους ηλεκτρονικές σελίδες ώστε να τους δελεάσουν να επιλέξουν τις πλατφόρμες τους. Σαν αποτέλεσμα της ξαφνικής και ραγδαίας χρήσης του διαδικτύου παρατηρείται ταχεία ανάπτυξη τόσο των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία ηλεκτρονικών σελίδων αλλά και της μορφής και δομής αυτών των σελίδων. Με σκοπό την παρακολούθηση του παραπάνω φαινομένου υλοποιήθηκε ολοκληρωμένη εφαρμογή λήψης και αρχειοθέτησης σελίδων διαδικτύου με φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον χρήσης, με δυνατότητα κανονισμού λήψης πλήθους στιγμιότυπων ανά καθορισμένα χρονικά διαστήματα βάση τιμών που έχει δώσει ο χρήστης και έπειτα σύγκριση αυτών και τυχόν παλαιότερων στιγμιότυπων με σκοπό την εύρεση διαφορών μεταξύ τους.

In recent decades with the rapid rise in the use of computers and more recently mobile phones, there is a greater tendency for businesses to provide their clients/users with web pages in order to entice them choosing their platforms instead of others. As a result of the sudden and rapid use of the Internet, there is a lightning development of both the technologies used in the creation of internet pages and the form and structure of said pages. In order to monitor the above phenomenon, a comprehensive application has been developed that downloads a snapshot and subsequently archives it. This web page was implemented with a user-friendly interface which also provides the possibility to configure the number of snapshots taken at specified time intervals based on values given by the user. Finally, the snapshots can be compared with older ones enabling the user to find differences between them.
Keywords: Στιγμιότυπα ηλεκτρονικών σελίδων