Δημιουργία εφαρμογής για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Σκοπός της εργασίας είναι η ανάπτυξη εφαρμογής για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19. Αρχικά αναλύονται παρόμοιες εφαρμογές και προβλήματα υλοποίησης τους, με έμφαση την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Σε δεύτερο επίπεδο παρουσιάζεται η επιλογή των τεχνολογιών για τη δημιουργία της εφαρμογής καθώς και τα στάδια υλοποίησης της. Καθώς πρόκειται για εφαρμογή ανοιχτού κώδικα αναλύεται και τρόπος δημιουργίας (code analysis, folder structure κ.λ.π). Στο τέλος κάνουμε προτάσεις βελτίωσης και επέκτασης της εφαρμογής και αναλύουμε τα συμπεράσματα που προκύπτουν.

The goal of this paper is the development of a mobile app to help fight covid-19. The paper analyses similar apps and their problems in the scope of users’ privacy. The paper continues presenting the technologies that was used for the creation of the app. Since it is an open source app, the paper analyses the creation methods (code analysis, folder structure, etc.). Finally, we suggest possible improvements and extension for the app. We analyze conclusions.
Keywords: Covid-19, εφαρμογές κινητών συσκευών, εφαρμογές ιχνηλάτησης, Laravel, Android studio, Firebase, προστασία ιδιωτικότητας, προστασία προσωπικών δεδομένων, ενημερωτική εφαρμογή; Covid-19, mobile apps, contact tracing apps, Laravel, Android studio, Firebase, privacy protection, data privacy protection, informational apps