Πτυχές της οικογενειακής ζωής στην αρχαία Ελλάδα - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η οικογενειακή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα καθημερινά αποτελούνταν από ένα σύνολο σημαντικών δραστηριοτήτων και παρουσιάζουν ενδιαφέρον μελέτης. Η ζωή των αρχαίων Ελλήνων, οι καθημερινές τους συνήθειες, η διατροφή τους, η ενδυμασία τους και τα κοσμήματα τους, οι οικίες τους, οι τελετές και οι γιορτές που πραγματοποιούσαν για να δείξουν ευγνωμοσύνη στους θεούς τους. Ο τρόπος που ανέτρεφαν τα παιδιά τους, η θέση της γυναικείας φύσης την εποχή εκείνη και η πλήρη κυριαρχία του άνδρα. Ο τρόπος που τιμούσαν τους νεκρούς τους και η ανάπτυξη της δουλείας ήταν στοιχεία που συνθέτουν την καθημερινότητα τους και τον τρόπο ζωής τους.
Keywords: οικογένεια , αρχαία Ελλάδα , γυναίκα , κοσμήματα ,ένδυση , διατροφή