Θύμα ή θύτης; - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Το θέμα της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας είναι ο αέναος κύκλος της βίας και οι σχέσεις θύματος και θύτη, θύματος και θεατή, θύματος και κοινωνίας, εξουσιαζόμενου και εξουσίας. Με επιρροές από το έργο του Μπρους Νάουμαν, δημιουργήθηκε μια διαδραστική εγκατάσταση η οποία αποτελείται από ένα μεταλλικό καρουζέλ με ξύλινη βάση, που θυμίζει σκελετό ομπρέλας, στον οποίο προσάφθηκαν κέρινα κεφάλια ανεστραμμένα. Ένας μηχανισμός που τοποθετήθηκε στη βάση θέτει σε περιστροφική κίνηση όλη την κατασκευή. Δίπλα από αυτό το ιδιόμορφο καρουζέλ είναι ένας μηχανισμός-πετάλι που στην άκρη του στερεώθηκε ένα σφυρί. Ο παρατηρητής μπορεί με το πόδι του να πατήσει το πετάλι και να χτυπήσει ένα από τα περιστρεφόμενα κεφάλια. Η σημειολογία του έργου είναι πολυεπίπεδη, πολύπτυχη. Θίγονται πολλά θέματα που σχετίζονται με τη βία, κυρίως στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες και αναδύονται θέσεις και προβληματισμοί.
Keywords: Αδράνεια, αισθήσεις, άτομο, βιομηχανικός, carousel, δομές, εντύπωση, εξουσία, εξουσιαζόμενος, εξουσιαστής, επιθετικότητα, ήχος, θεατής, θύμα, θύτης, καταναλωτισμός, κατασκευή, κερί, κεφάλια, κοινωνία, κύκλος της βίας, μεταλλικός, μηχανισμός, ΜΜΕ, Νάουμαν, οργή, παιδική ηλικία, παρατηρητής, περιβάλλον, περιδίνηση, σημειολογία, στερεότυπα, σφυρί, φαύλος, Φουκώ, ψυχικό τραύμα