Η Εβραϊκή συνοικία της Κέρκυρας, μέσα από την Ελληνική και Ελληνόφωνη βιβλιογραφία, κριτική προσέγγιση και παρουσίαση. - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρακάτω εργασία με θέμα η Εβραϊκή συνοικία της Κέρκυρας, μέσα από την Ελληνική και Ελληνόφωνη βιβλιογραφία κριτική προσέγγιση και παρουσίαση, έχει ως σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας της κοινότητας, με έναν τρόπο που αντανακλά αντιλήψεις και στάσεις των Χριστιανών απέναντι σε συνθήκες και συμπεριφορές λειτουργίας της Εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας καθώς και τους μηχανισμούς που ανέπτυσσαν για να εδραιώσουν μια Εβραϊκότητα μέσα στην Ελληνικότητα. Βασικό κομμάτι της έρευνας αποτελεί η προσεκτική μελέτη της Eλληνικής βιβλιογραφίας, η εξέταση της κοινότητας από το ξεκίνημα της μέχρι και το τέλος της, η παρουσίαση των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και πολεοδομικών ζητημάτων των Ισραηλιτών της Κέρκυρας, τις σχέσεις των Eβραίων με τον ντόπιο πληθυσμό, την παρουσίαση της καταστροφής τους από την Ναζιστική Γερμανία και τα Εβραϊκά του 1891.
Keywords: Εβραϊκή Κοινότητα, Κέρκυρα, Ιόνια Νησιά, ΄Β Παγκόσμιος Πόλεμος, Ολοκαύτωμα, Κατοχή