Η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Αθήνα και Σπάρτη την κλασσική περίοδο - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη κατά την κλασσική περίοδο. Σκοπός είναι να μελετηθεί μέσω βιβλιογραφικών δεδομένων η διαφορά της θέσης της γυναίκας την ίδια περίοδο σε δύο διαφορετικές πόλεις- κράτη. Επιπλέον, προκύπτει η σχέση και το μέγεθος της ανισοτιμίας ανδρών και γυναικών στο πλαίσιο της πατριαρχικά δομημένης κοινωνίας. Επίσης, δίνεται έμφαση σε διαφορετικές πτυχές της ζωής και της δράσης των γυναικών, αλλά και σε διαφορετικές περιόδους της ζωής τους, ώστε στόχος είναι να φωτιστεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της γυναίκας ως παιδί, έφηβος, σύζυγος, μητέρα, ερωμένη, πόρνη και ηλικιωμένη.
Keywords: γυναίκα κλασσική Αθήνα, Σπάρτη