Α ΝIGHT AT THE MUSICALS: Συναυλία της Νικολέτα Χάσικου στο πλαίσιο Πτυχιακής εργασίας - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η πτυχιακή μου εργασία στην ειδίκευση της μονωδίας, είναι βασισμένη στo μουσικοθεατρικό έργo JEKYLL AND HYDE σε μουσική του Frank Wildhorn και στοίχους του Leslie Bricusse, παρουσιάζοντας ολόκληρο τον ρόλο της Lucy. Συμμετέχουν Ζαννής Καντεράκης, Λία Κολυτά και Κωνσταντίνος Χειρδάρης, με επιβλέπουσα επιμέλεια την κ. Ρόζα Πουλημένου και σκηνική παρουσία της κ. Σύντη Τρίαντος Τρεντ. Η πτυχιακή μου συναυλία παρουσιάστηκε στο Πολύτεχνο Κέρκυρας στις 29/01/2020. Το μιούζικαλ Jekyll and Hyde είναι ένα μουσικό δράμα όπου βασίζεται στη νουβέλα Strange Case του Dr Jekyll και του κ. Hyde από τον Robert Louis Stevenson. Ο Stevenson είχε εμπλακεί στην ιδέα να δημιουργήσει ένα άνθρωπο με δύο διαχωρισμένες προσωπικότητες. Την καλή και την κακή πλευρά ενός ανθρώπου αλλά και τοις επιπτώσεις τους. Ο Frank Wildhorn ενδιαφέρθηκε να μετατρέψει το μυθιστόρημα του Stevenson σε ένα πλήρες μουσικό έργο. Μετά την αποφοίτησή του το 1982, δημιούργησε την παράσταση με τον Steve Cuden και κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδέα με τους Colm Wilkinson και Linda Eder. Χρόνια αργότερα, ο συνθέτης κέρδισε βραβεία στα Grammy και στα Oscar. Ο ρόλος της Lucy: Η Lucy Harris είναι το κύριο αξιοθέατο στο The Red Rat, ένας απολαυστικός χώρος στο Camden. Είναι μια ηθοποιός όπου οι άνδρες έρχονται για να παρακολουθήσουν, αλλά πρέπει να δουλέψει ως πόρνη για να κρατήσει το δωμάτιό της και να μπορεί νοικιάζει. Δέχεται τα πράγματα όπως έρχονται, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ελάχιστη καλύτερη ζωή γι 'αυτήν, αν και ονειρεύεται ότι υπάρχει. Αυτή, όπως και όλα τα κορίτσια στο The Red Rat, βρίσκονται στο έλεος των ανδρών και του ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Η Lucy είναι ένα σημείο περιστροφής στο κομμάτι, τόσο για τον Jekyll όσο και για το Hyde. Είναι η επιτομή της σαρκικής επιθυμίας μέσα σε κάθε μία από αυτές. Ο Jekyll, με τη θέλησή του και την "καλοσύνη" του, κρατά αυτή την επιθυμία προς αυτήν υπό έλεγχο, αλλά ο Hyde, το αδέσμευτο πνεύμα του Jekyll, δεν μπορεί να ελέγξει και δεν θα κρατήσει αυτή την επιθυμία. Η Lucy γίνεται η σταθερότητα του Hyde και μέσα από κάποιες προθέσεις, ελπίζουμε τη σωτηρία του. Για την Lucy, ο Jekyll είναι ο ιδανικός, κάτι που δεν θα έχει ποτέ. Είναι πολύ ελκυστική για τον Hyde. Αυτό τον μπερδεύει καθώς ξέρει ότι ο Hyde είναι σκληρός και βίαιος ψυχικά όσο και φυσικά προς την ίδια. Επίσης παρουσιάζω μερικά κομμάτια απο τα μουσικοθεατρικά έργα MISS SAIGON στο ρόλο της Kim , LEGALLY BLONDE στο ρόλο της Elle, ANASTASIA στο ρόλο της Αnyas . Το μιούζικαλ Αnastasia είναι σε μουσική και στίχους του Lynn Ahrens και του Stephen Flaherty, από το βιβλίο του Terrence McNally. Βασισμένο στην ταινία Αναστασία του 1997, όπου ο μουσικός προσαρμόζει το μύθο της Μεγάλης Δούκισσας Αναστασίας Νικολαβένα της Ρωσίας στο μουσικό έργο. Η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία Νικολαβένα ισχυρίζεται ότι κατάφερε να διαφύγει από την εκτέλεση της οικογένειάς της. Χρόνια αργότερα, η Αnya ένα ορφανό το οποίο πάσχει από αμνησία, ελπίζει να βρει κάποιο ίχνος της οικογένειάς της και πλαισιώνετε από δύο άνδρες οι οποίοι ισχυρίζονται πως θα την βοηθήσου καθώς επιθυμούν να επωφεληθούν από την ομοιότητά της με την Μεγάλη Δούκισσα η οποία ψάχνει την μικρή εγγονή της με το όνομα Αναστασία. Το μιούζικαλ Legally Blonde είναι σε μουσική και στίχους του Laurence O'Keefe και Nell Benjamin, από το βιβλίο του Heather Hach. Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ξανθής Νομικούς από την Amanda Brown και απο την ταινία το 2001. Η ιστορία αναφέρεται σε ένα κορίτσι την Elle Woods, η οποία εγγράφεται στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ για να κερδίσει πίσω τον πρώην φίλο της Warner. Στην συνέχεια ανακαλύπτει πώς με την γνώση των νόμων μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο και να βοηθήσει τον κόσμο. Επίσης καταφέρνει να κερδίσει επιτυχώς μια άσκηση που της αναθέτει η βασίλισσα Brooke Wyndham για μια δολοφονία. Καθ 'όλη όμως την διάρκεια αναμονής της εκεί, δεν πιστεύει κανείς σ’ αυτήν. Αυτή όμως παραμένει πιστή στον εαυτό της και καταφέρνει να τους εκπλήξει όλους, με τις προσδοκίες της. Το μιούζικαλ Miss Saigon είναι σε μουσική από τον Claude-Michel Schönberg , σε βιβλίο από τον Alain Boublil, και σε στίχους από τον Boublil και Richard Maltby. Βασίζεται στην όπερα Madame Butterfly του Giacomo Puccini. Μια τραγική ιστορία ενός καταδικασμένου ρομαντισμού που αφορά μια ασιατική γυναίκα που εγκαταλείπεται από τον Αμερικάνο εραστής της. Το σκηνικό της τοποθεσίας μεταφέρεται στη Σαϊγκόν του 1970 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Η πτυχιακή μου εργασία στην ειδίκευση της μονωδίας, είναι βασισμένη στo μουσικοθεατρικό έργo JEKYLL AND HYDE σε μουσική του Frank Wildhorn και στοίχους του Leslie Bricusse, παρουσιάζοντας ολόκληρο τον ρόλο της Lucy. Συμμετέχουν Ζαννής Καντεράκης, Λία Κολυτά και Κωνσταντίνος Χειρδάρης, με επιβλέπουσα επιμέλεια την κ. Ρόζα Πουλημένου και σκηνική παρουσία της κ. Σύντη Τρίαντος Τρεντ. Η πτυχιακή μου συναυλία παρουσιάστηκε στο Πολύτεχνο Κέρκυρας στις 29/01/2020. Το μιούζικαλ Jekyll and Hyde είναι ένα μουσικό δράμα όπου βασίζεται στη νουβέλα Strange Case του Dr Jekyll και του κ. Hyde από τον Robert Louis Stevenson. Ο Stevenson είχε εμπλακεί στην ιδέα να δημιουργήσει ένα άνθρωπο με δύο διαχωρισμένες προσωπικότητες. Την καλή και την κακή πλευρά ενός ανθρώπου αλλά και τοις επιπτώσεις τους. Ο Frank Wildhorn ενδιαφέρθηκε να μετατρέψει το μυθιστόρημα του Stevenson σε ένα πλήρες μουσικό έργο. Μετά την αποφοίτησή του το 1982, δημιούργησε την παράσταση με τον Steve Cuden και κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδέα με τους Colm Wilkinson και Linda Eder. Χρόνια αργότερα, ο συνθέτης κέρδισε βραβεία στα Grammy και στα Oscar. Ο ρόλος της Lucy: Η Lucy Harris είναι το κύριο αξιοθέατο στο The Red Rat, ένας απολαυστικός χώρος στο Camden. Είναι μια ηθοποιός όπου οι άνδρες έρχονται για να παρακολουθήσουν, αλλά πρέπει να δουλέψει ως πόρνη για να κρατήσει το δωμάτιό της και να μπορεί νοικιάζει. Δέχεται τα πράγματα όπως έρχονται, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ελάχιστη καλύτερη ζωή γι 'αυτήν, αν και ονειρεύεται ότι υπάρχει. Αυτή, όπως και όλα τα κορίτσια στο The Red Rat, βρίσκονται στο έλεος των ανδρών και του ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Η Lucy είναι ένα σημείο περιστροφής στο κομμάτι, τόσο για τον Jekyll όσο και για το Hyde. Είναι η επιτομή της σαρκικής επιθυμίας μέσα σε κάθε μία από αυτές. Ο Jekyll, με τη θέλησή του και την "καλοσύνη" του, κρατά αυτή την επιθυμία προς αυτήν υπό έλεγχο, αλλά ο Hyde, το αδέσμευτο πνεύμα του Jekyll, δεν μπορεί να ελέγξει και δεν θα κρατήσει αυτή την επιθυμία. Η Lucy γίνεται η σταθερότητα του Hyde και μέσα από κάποιες προθέσεις, ελπίζουμε τη σωτηρία του. Για την Lucy, ο Jekyll είναι ο ιδανικός, κάτι που δεν θα έχει ποτέ. Είναι πολύ ελκυστική για τον Hyde. Αυτό τον μπερδεύει καθώς ξέρει ότι ο Hyde είναι σκληρός και βίαιος ψυχικά όσο και φυσικά προς την ίδια. Επίσης παρουσιάζω μερικά κομμάτια απο τα μουσικοθεατρικά έργα MISS SAIGON στο ρόλο της Kim , LEGALLY BLONDE στο ρόλο της Elle, ANASTASIA στο ρόλο της Αnyas . Το μιούζικαλ Αnastasia είναι σε μουσική και στίχους του Lynn Ahrens και του Stephen Flaherty, από το βιβλίο του Terrence McNally. Βασισμένο στην ταινία Αναστασία του 1997, όπου ο μουσικός προσαρμόζει το μύθο της Μεγάλης Δούκισσας Αναστασίας Νικολαβένα της Ρωσίας στο μουσικό έργο. Η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία Νικολαβένα ισχυρίζεται ότι κατάφερε να διαφύγει από την εκτέλεση της οικογένειάς της. Χρόνια αργότερα, η Αnya ένα ορφανό το οποίο πάσχει από αμνησία, ελπίζει να βρει κάποιο ίχνος της οικογένειάς της και πλαισιώνετε από δύο άνδρες οι οποίοι ισχυρίζονται πως θα την βοηθήσου καθώς επιθυμούν να επωφεληθούν από την ομοιότητά της με την Μεγάλη Δούκισσα η οποία ψάχνει την μικρή εγγονή της με το όνομα Αναστασία. Το μιούζικαλ Legally Blonde είναι σε μουσική και στίχους του Laurence O'Keefe και Nell Benjamin, από το βιβλίο του Heather Hach. Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ξανθής Νομικούς από την Amanda Brown και απο την ταινία το 2001. Η ιστορία αναφέρεται σε ένα κορίτσι την Elle Woods, η οποία εγγράφεται στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ για να κερδίσει πίσω τον πρώην φίλο της Warner. Στην συνέχεια ανακαλύπτει πώς με την γνώση των νόμων μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο και να βοηθήσει τον κόσμο. Επίσης καταφέρνει να κερδίσει επιτυχώς μια άσκηση που της αναθέτει η βασίλισσα Brooke Wyndham για μια δολοφονία. Καθ 'όλη όμως την διάρκεια αναμονής της εκεί, δεν πιστεύει κανείς σ’ αυτήν. Αυτή όμως παραμένει πιστή στον εαυτό της και καταφέρνει να τους εκπλήξει όλους, με τις προσδοκίες της. Το μιούζικαλ Miss Saigon είναι σε μουσική από τον Claude-Michel Schönberg , σε βιβλίο από τον Alain Boublil, και σε στίχους από τον Boublil και Richard Maltby. Βασίζεται στην όπερα Madame Butterfly του Giacomo Puccini. Μια τραγική ιστορία ενός καταδικασμένου ρομαντισμού που αφορά μια ασιατική γυναίκα που εγκαταλείπεται από τον Αμερικάνο εραστής της. Το σκηνικό της τοποθεσίας μεταφέρεται στη Σαϊγκόν του 1970 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
Α ΝIGHT AT THE MUSICALS
Keywords: Πτυχιακή Εργασία, Συναυλία, Μουσική Παράσταση.; a night of musicals