Μετάφραση άρθρων σχετικά με τη δίκη της Νυρεμβέργης - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Για την πτυχιακή εργασία μου επέλεξα να ασχοληθώ με την νομική μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά. Αντικείμενο της πτυχιακής μου αποτέλεσε ο 2ος Παγκόσμιος και συγκεκριμένα η δίκη που ακολούθησε αμέσως μετά τον πόλεμο, γνωστή ως Δίκης της Νυρεμβέργης. Αφορά αποσπάσματα της δίκης της Νυρεμβέργης. Επικεντρώνεται τόσο σε προφορικές μαρτυρίες όσο και σε συγκεκριμένα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα. Αφορά κυρίως τον πληθυσμό της τότε Σοβιετικής Ένωσης ,τον οποίο και οι Γερμανοί στρατιώτες αιχμαλώτιζαν, βασάνιζαν βάναυσα και τελικά σκότωναν. Επιχείρησα να μεταφράσω τα ιστορικά αυτά γεγονότα καθώς και τις μαρτυρίες σε μία προσπάθεια να ρίξω φως στην βαναυσότητα των γεγονότων. Αναφέρεται επίσης γραπτώς μία πληθώρα από νομοθεσίες , οι οποίες και καταστρατηγούσαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα , αλλά, δυστυχώς, εφαρμόζονταν στον άμαχο πληθυσμό.

For my thesis ,I chose a legal translation from German to Greek. The subject of my thesis was the Second World War and specifically the trial that followed immediately after the war, known as the Nuremberg Trials. It's about excerpts from the Nuremberg Trials. It focuses on both oral testimonies and specific recorded historical events. It mainly concerns the population of the then Soviet Union, whom the German soldiers also captured, brutally tortured and finally killed. I have attempted to translate these historical events as well as the testimonies in an attempt to shed light on the brutality of the events. It also mentions in writing a multitude of legislations, which circumvented every human right, but, unfortunately, were applied to the civilian population.
Translation of articles about the Nuremberg trial
Keywords: μετάφραση, πόλεμος, 2ος παγκόσμιος, κακομεταχείριση , γενοκτονία, άμαχος πληθυσμός; translation, war, second world war, mistreatment, genocide, civilians