Η εξέλιξη της street art και οι παρεμβάσεις της στην τέχνη, στις πόλεις και στην εκπαίδευση - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Πεδίο έρευνας της εν λόγω διπλωματικής εργασίας αποτελεί το σύγχρονο graffiti και πιο συγκεκριμένα, η street art. Γίνεται μια απόπειρα να οργανωθούν δομημένα, με παραδείγματα, οι εκφάνσεις του κινήματος μέχρι τις μέρες μας, ώστε να διαφανεί η εξέλιξή του. Παρουσιάζονται οι παραδοσιακές μορφές του κινήματος καθώς και ο ρόλος που διαδραμάτισε η τεχνολογία, ψηφιακή ή μη, στην εξέλιξή του. Μέσω χαρακτηριστικών παραδειγμάτων της σύγχρονης και νόμιμης πλευράς της street art, από την διεθνή και εγχώρια εμπειρία, διαφαίνονται τρόποι και μεθοδολογίες για την σχεδίαση και ανάπτυξη οργανωμένων παρεμβάσεων και προγραμμάτων, με ήπιες κι επιτυχείς εφαρμογές. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ενσωμάτωση και η αξιοποίησή της street art στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Παρουσιάζεται εφαρμοσμένη εκπαιδευτική πρόταση για την δευτεροβάθμια υποχρεωτική εκπαίδευση καθώς και εικαστικές πρακτικές και εφαρμογές του γράφοντος, μέσω της street art αλλά και του hip hop graffiti, στην πόλη της Πάτρας.

Due to examples of the legal aspect of the street art, from the international and indigenous experience, ways and methodologies for the design and development of organized interference and programs, with mild and successful implementations are revealed. Furthermore, special attention is given to the inclusion and utilization of the street art in the Greek educational system affecting positively in learning. There is presented the author’s implemented educational suggestion for the secondary compulsory educational level and visual practices and applications, not only due to the street art but also hip hop graffiti, in the city of Patras.
Keywords: Γκράφιτι, Τέχνη του δρόμου, Δημόσιος αστικός χώρος, Εικαστικές παρεμβάσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Ψηφιακές τεχνολογίες; Graffiti, Street art, High tech, Public space, Urban space, Visual interventions