Αιώνια Τώρα - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Μια χοροθεατρική live stream performance, με σύνθεση μουσικής Ιωάννη Φιλιππακόπουλου. Η παράσταση λαμβάνει μέρος στην πλατεία Αγίας Ελένης, την Πέμτπη 1 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα. Το φως, η κίνηση και ο ήχος δρουν και αλληλεπιδρούν στο φυσικό χώρο, μέσω του ανθρώπινου σώματος, όπως στην αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα, από το έργο του "Πολιτεία". Ο δημόσιος χώρος, όπως αυτός μιας πλατείας της Κέρκυρας, μας προσφέρει την αμφιθεατρική κίνηση στο χώρο, την μεγάλη επιφάνεια των κτηρίων για πειραματισμό με το φως και την κίνηση σε μια μεγαλύτερη κλίμακα από αυτή μιας σκηνής θεάτρου. Το σώμα δημιουργεί "διάλογο" με την σκιά του, η σκιά με το σώμα και τα δύο μαζί με τον χώρο και το χρόνο. Μέσω του live stream και πιο συγκεκριμένα με το λογισμικό που επιλέχθηκε, υπάρχει η δυνατότητα δράσης και διάδρασης του performer με τον χώρο αλλά προσφέρει και στον διαδικτυακό θεατή τις οπτικές γωνίες του πραγματικού χώρου του έργου, εξαλείφοντας το μονοδιάστατο βλέμμα παρατήρησης μιας τετραγωνισμένης οθόνης. Ο δημόσιος χώρος, όπως αυτός μιας πλατείας της Κέρκυρας, μας προσφέρει την αμφιθεατρική κίνηση στο χώρο, την μεγάλη επιφάνεια των κτηρίων για πειραματισμό με το φως και την κίνηση σε μια μεγαλύτερη κλίμακα από αυτή της σκηνής θεάτρου. Το σώμα δημιουργεί "διάλογο" με την σκιά του, η σκιά με το σώμα και τα δύο μαζί με τον χώρο και το χρόνο.

A live stream dance theater performance, with musical composition by Giannis Filippakopoulos. The presentation takes place in a public place/site, at the square of Saint Helena in Corfu. Through the human body, light, sound and motion act and interact in physical space, as in the allegory of the cave of Plato, in his opus “Politeia”. Live stream and, particularly, the selected software, allows for performers and space to act and interact with each other while providing for the (distant-)spectator the view angles of the actual space of the show/spectacle, diminishing the one-dimensional sight through a quadrille screen. The deriving piece is intermediate, combining the means of performance, dance, theater (shadow play), technology, philosophy, light and sound (music composure). A public space, such as one of the squares of Corfu, serves the amphitheatric motion in space, the grand surface area of the buildings for experimentation with light and motion in a greater scale than the stage of a theater. The body germinates a “dialogue” with its shadow, the shadow with the body and altogether with space and time.
The Eternal Now
Keywords: Χοροθέατρο, τέχνη της επιτέλεσης, φιλοσοφία, ζωντανή μετάδοση, δημόσιος χώρος, σκια-φως; Dance-theatre, performance, philosophy, live streaming, public space, shadow-light