Διαδραστική ταινία μικρού μήκους, μη γραμμικής αφήγησης με κύριο άξονα την ηθική, επηρεασμένη από στοιχεία video games - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Ο τίτλος της παρούσας εργασίας είναι: Διαδραστική ταινία μικρού μήκους, μη γραμμικής αφήγησης με κύριο άξονα την ηθική, επηρεασμένη από στοιχεία video games. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται το αντικείμενο της εργασίας που είναι η χρήση διάδρασης σε ταινία μικρού μήκους μη γραμμικής αφήγησης. Επίσης αναπτύσσονται τα γνωστικά αντικείμενα που είναι η διαδραστικότητα, η ηθική και η μη γραμμική αφήγηση. Στη συνέχεια του κεφαλαίου και στην παράγραφο 1.2 αναλύεται ο στόχος της εργασίας που είναι ο προβληματισμός του θεατή επάνω στη δική του ηθική, μέσω των επιλογών που κάνει για την πορεία και εξέλιξη του ήρωα. Στην παράγραφο 1.3 παρατίθενται οι ορισµοί των βασικών όρων για την κατανόηση του κειµένου ενώ στην παράγραφο 1.4 γίνεται αναφορά στη µεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την εκπόνηση της εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται και επεξηγούνται διεξοδικά τα στάδια που ακολουθήθηκαν για την εκπόνηση της εργασίας και την επίτευξη του στόχου. Επιγραµµατικά τα στάδια είναι τα εξής: Σχεδιασμός/Προπαραγωγή όπου έγιναν όλα τα στάδια για να μπορέσει να ξεκινήσει το γύρισμα της ταινίας, δηλαδή η εύρεση ιδέας, συγγραφή σεναρίου, διανομή ρόλων, εύρεση εξοπλισμού και τοποθεσιών, Παραγωγή, δηλαδή το γύρισμα της ταινίας και Μεταπαραγωγή με τα στάδια του μοντάζ, του color correction και των ειδικών εφέ, ηχητική επξεργασία και ενσωμάτωση μουσικής και η εφαρμογή διάδρασης. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται τα συµπεράσµατα που προέκυψαν σχετικά µε την επίτευξη του στόχου. Για να εξαχθούν τα συμπεράσματα έγιναν ερωτήσεις στο κοινό που παρακολούθησε την πρώτη προβολή της ταινίας και τον λόγο που επέλεξαν τη συγκεκριμένη διαδρομή.
Keywords: ταινία, μικρού μήκους, διαδραστική