Ηλακάτη - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η “ηλακάτη”, ένα έργο performance, είναι μια ζωντανή εικόνα που εμφυσεί την έννοια του εγκλωβισμού. Ενός εγκλωβισμού που δημιουργείται και αυξάνεται αργά και σταθερά με την κινητήρια δύναμη να πηγάζει από τον ίδιο τον εγκλωβιζόμενο. Δοσμένη μέσα από την σχηματοποίηση της κίνησης του φαύλου κύκλου, μια κίνηση, η οποία μοιάζει να δημιουργεί στατική ισορροπία έχει όμως ως μόνη εξέλιξή της, τον διαρκή και αέναο εγκλωβισμό. Η performance ένα εικαστικό είδος, εύρη και ευέλικτο με μεγάλη ελευθερία έκφρασης, φαίνεται να αλλάζει, αλλά παραμένει ζωντανό και με δυναμική παρουσία στο χώρο της τέχνης. Ο εγκλωβισμός, κατάσταση περιοριστική και ταυτόχρονα πολυδιάστατη, μέσω της τέχνης αναδεικνύονται οι διαφορετικές του εκφάνσεις.

The "distaff" -a performance art- is a lively picture that puts the concept of entrapment. An entrapment that is created and grows slowly and steadily with the motivating force coming from the trapped person its self. Given through the shaping of the movement of the vicious circle, a movement that seems to create static equilibrium, yet evolving only to constand and endless entrapment. Performance, an artistic genre, wide and versatile with great freedom of expression, seems to change, but it remains alive and vibrant in the art field. Caged, a state of limitation and at the same time multi-dimensional, its different manifestations are highlighted, through art.
Distaff
Keywords: Ηλακάτη, Περφόρμανς, Εγκλωβισμός; Distaff, Performance, Entrapment