STARLIT WHISKERS - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το "Starlit Whiskers" είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που εξερευνά θέματα κακοποίησης ζώων, εκμετάλλευσης και ενσυναίσθησης μέσα από το ταξίδι μιας αδέσποτης γάτας και ενός εξωγήινου. Η ταινία ξεκινά με ένα UFO, εμφανώς κατεστραμμένο από ανθρώπινη επίθεση, που πέφτει στη Γη. Παράλληλα, μια αδέσποτη γάτα περιηγείται σε μια πολυκατοικημένη πόλη, αναζητώντας τροφή, οδηγώντας την σε μια συνάντηση με τον εξωγήινο. Το ταξίδι τους που ακολουθεί αναδεικνύει τους κοινούς αγώνες και την περιθωριοποίηση που αντιμετωπίζουν και οι δύο χαρακτήρες, καλλιεργώντας έναν δεσμό που ξεπερνά τα όρια των ειδών. Η παρούσα διπλωματική εργασία παρέχει μια εις βάθος ανάλυση της αφηγηματικής δομής της ταινίας, της εξέλιξης των χαρακτήρων και των θεματικών στοιχείων που την αποτελούν. Η ιστορία χρησιμοποιεί ένα κλασικό αφηγηματικό τόξο, που ξεκινά με ένα περιστατικό που ωθεί τη γάτα και τον εξωγήινο σε μια αναζήτηση επιβίωσης. Αυτή η εργασία συζητά ακόμα τη διαδικασία παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τεχνικών 3D stop motion και δημιουργικών αποφάσεων που διαμόρφωσαν το τελικό animation. Διερευνά επίσης τη συμβολική αναπαράσταση των συναισθηματικών και σωματικών “ταξιδιών” των χαρακτήρων, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της ταινίας στις συζητήσεις σωστής μεταχείρισης των περιθωριοποιημένων όντων. Τελικά, το «Starlit Whiskers» επιδιώκει να εμπνεύσει και να δημιουργήσει προβληματισμό σχετικά με τη σημασία της συμπόνιας και της κατανόησης και τον ρόλο των δύο αυτών ορισμών στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

"Starlit Whiskers" is an animated film that explores themes of animal abuse, exploitation and empathy through the journey of a stray cat and an alien. The film opens with a UFO, apparently damaged by human attack, crashing to Earth. At the same time, a stray cat wanders through a densely populated city in search of food, leading it to an encounter with the alien. Their ensuing journey highlights the shared struggles and marginalization both characters face, fostering a bond that transcends genre boundaries. This thesis provides an in-depth analysis of the film's narrative structure, character development and thematic elements that make it up. The story uses a classic narrative arc, beginning with an incident that prompts the cat and the alien on a quest for survival. This paper also discusses the production process, including the use of 3D stop motion techniques and creative decisions that shaped the final animation. It also explores the symbolic representation of the emotional and physical "journeys" of the characters, highlighting the film's contribution to discussions of the proper treatment of marginalized beings. Ultimately, "Starlit Whiskers" seeks to inspire and create reflection on the importance of compassion and understanding and the role of these two definitions in addressing social issues.
STARLIT WHISKERS
Keywords: Τρισδιάστατο, Κινούμενα Σχέδια, Επιστημονική Φαντασία, Γάτα, Εξωγήινος, Ανθρωπομορφισμός, Ενσυναίσθηση, Προπαραγωγή, Παραγωγή, Μεταπαραγωγή.; 3D, Animation, Sci-Fi, Cat, Alien, Αnthropomorphism, Empathy, Preproduction, Production, Postoproduction.