Ταινία τεκμηρίωσης με τίτλο: Lo-fi: Η τέχνη της ατέλειας - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Το αντικείμενο που πραγματεύεται η συγκεκριμένη έρευνα, το οποίο αποτελεί την πτυχιακή εργασία μου, αφορά μια μικρού μήκους ταινία τεκμηρίωσης - ντοκιμαντέρ με θέμα το μουσικό ρεύμα Lo-Fi. Πρόκειται να γίνει παρουσίαση του ρεύματος μέσα από δημιουργούς και το έργο τους, εστιάζοντας στην Lo-fi Hip-hop κατηγορία. Αναλύονται επιρροές, φιλοσοφία, χαρακτηριστικά και τεχνικές παραγωγής τονίζοντας το D.I.Y. στοιχείο ως βασική αρχή. Το θεωρητικό μέρος της έρευνας περιγράφει θεωρητικά και ιστορικά στοιχεία για το ντοκιμαντέρ και το Lo-fi ρεύμα, τους αφηγηματικούς τρόπους που χρησιμοποιούνται στην ταινία, τη διαδικασία υλοποίησης της ταινίας καθώς και τα ζητήματα που προέκυψαν στα διάφορα στάδια πραγματοποίησής της. Αναλύεται η σύλληψη της ιδέας και η θεωρητική προσέγγιση του θέματος καταλήγοντας στα πρακτικά θέματα υλοποίησης, όπως το γύρισμα, οι εικαστικές επιλογές, η επιλογή της φόρμας της ταινίας και το μοντάζ.

The subject of this thesis discusses the creative process of a short documentary about Lo-fi music genre. This genre will be presented through creators and their work focusing on the Lo-fi Hip-hop category. Documentary and Lo-fi genre theory and history, genre influences, philosophy, characteristics and production techniques are analyzed, emphasizing the D.I.Y. element as a basic principle. In addition, the text describes the implementation process and the narrative modes of the film as well as the requests that arose in the various stages of its realization. The conception of the idea and the theoretical approach of the subject are analyzed as well, ending with the practical views of the implementation, such as the shooting, the artistic choices, the form and the editing process.
Keywords: Ντοκιμαντέρ, Ψηφιακό Βίντεο, Κινούμενα γραφικά