Συμφωνία για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Πρόθεση της παρούσης εργασίας είναι η διερεύνηση της Συμφωνίας ως συνθετικής διαδικασίας, με επίκεντρο της σύγχρονη δημιουργία. Βασικός στόχος είναι η ανάλυση, μελέτη και εφαρμογή των διάφορων συνθετικών διαδικασιών που εμπλέκονται στη δημιουργία μιας Συμφωνίας για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα. Δεδομένου ότι η λεπτομερής αναφορά σε ζητήματα ιστορικού, μορφολογικού και άλλου θεωρητικού ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αντικείμενο της παρούσης έρευνας το πρώτο κεφάλαιο της εργασίας έχει καθαρά εισαγωγικό χαρακτήρα και παρουσιάζει σε γενικές γραμμές μόνο το θεωρητικό πλαίσιο που αφορά άμεσα την περαιτέρω πορεία. Πυρήνας αυτής της εργασίας είναι το δεύτερο κεφάλαιο το οποίο εστιάζει στη Συμφωνία αρ.4, Op.76 του σύγχρονου Έλληνα μουσουργού Ιωσήφ Παπαδάτου, η ανάλυση της οποίας θα παρουσιαστεί με λεπτομέρεια. Τέλος, μέρος της παρούσης διατριβής αποτελεί και η σύνθεση μια Συμφωνίας για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα από την πλευρά της υποψηφίου διδάκτορος, η συνθετική διαδικασία της οποίας θα παρουσιαστεί στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο αυτού του πονήματος.
Keywords: Σύνθεση, Συμφωνία, Ορχήστρα, Ανάλυση, Παπαδάτος Ιωσήφ, Τελέσματα διαβάσεων, Op.76