Μετάφραση του αποσπάσματος του κεφαλαίου «The Divine Victory» Από το βιβλίο «Military Orientalism, Eastern War Through Western Eyes» του Patrick Porter - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή αποτελείται από μετάφραση αποσπάσματος του κεφαλαίου «The Divine Victory» από το βιβλίο «Military Orientalism, Eastern War Through Western Eyes» του Patrick Porter, καθώς και σχολιασμό αυτής. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αφορά στον πόλεμο ποθ διεξήχθη τον Ιούλιο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, μίας παραστρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης με έδρα τον Λίβανο. Ο συγγραφέας αναλύει ακόμα τις αιτίες, για τις οποίες το Ισραήλ χρειάστηκε έναν μήνα σχεδόν για να επιβληθεί σε μία φαινομενικά αδύναμη παραστρατιωτική αραβική οργάνωση, που αρχικά νόμιζε ότι θα μπορούσε να καταστρέψει σε λίγες μόνο μέρες. Ο συγγραφέας του πρωτοτύπου αναφέρεται επίσης στο βαθμό οργάνωσης και προετοιμασίας της Χεζμπολάχ, καθώς και σε κάποια πρότυπα πολέμου που φαίνεται να χαρακτηρίζουν τους Άραβες και στο κατά πόσο αυτά ισχύουν. Στην συνέχεια, ακολουθεί ο σχολιασμός της μετάφρασής μου που αποτελείται από την ανάλυση του κειμένου πηγή, τα μεταφραστικά προβλήματα που αντιμετώπισα κατά την μεταφορά του στα Ελληνικά και τον λειτουργισμό του μεταφράσματος. Τέλος παρατίθενται ο επίλογος και η βιβλιογραφία.

This thesis consists of my translation of a small part from the chapter "The Divine Victory", taken from Patrick Porter's book "Military Orientalism, Eastern War Through Western Eyes," and commentary on it. This chapter is about the war of July 2006 between Israel and Hezbollah, a Lebanese-based paramilitary and political organization. The author analyzes the causes, for which it took Israel almost a month to impose on a seemingly weak Arab paramilitary organization, while Isreal initially thought that Hezbollah could be destroyed in just a few days. The author of the book also refers to the extent of Hezbollah's organization and preparation, as well as to some of the patterns of war that appear to identify the Arabs and whether they apply or not. The commentary on the translation follows, consisting of an analysis of the source text, the translation problems I encountered in translating it into Greek, and the functionalism of the translation. Finally, the epilogue and the bibliography are listed.
Keywords: Οριενταλισμός, πόλεμος του Ιουλίου, Ισραήλ, Χεζμπολάχ, Λίβανος; Orientalism, July war, Israel, Hezbollah, Lebanon