«Το βιντεοπαιχνίδι της Αυτογνωσίας» - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η διπλωματική αυτή εργασία αναπτύχθηκε για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οπτικοακουστικές τέχνες στην Ψηφιακή εποχή του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει ως βάση της το βίντεο παιχνίδι με όνομα “Painful Path to Virtue” με κεντρικό θέμα το ταξίδι ενός ήρωα μέσα από την «κόλαση» και την τελική λύτρωσή του. Είναι μία σκηνή σεναρίου που καλείται να παίξει ο παίκτης στην οποία θα πρέπει να συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες να βρει κρυμμένα αντικείμενα να αντιμετωπίσει εχθρούς να λύσει γρίφους ώστε στο τέλος να φτάσει και να πολεμήσει τον μεγαλύτερο του φόβο και να φτάσει στην αυτογνωσία. Μέσα από την διαδραστική αυτή διαδικασία σκοπός της είναι εκτός από το να καταφέρει ο χρήστης να φέρει εις πέρας την αποστολή του παιχνιδιού, να γίνει μια προσέγγιση των ψυχοσωματικών αντιδράσεών του , τα οποία θα καταγραφούν με τη βοήθεια βιντεοσκόπησης, σε σχέση με το περιβάλλον, την αισθητική , την μουσική και τις δυσκολίες που θα βιώσει μέσω της εμπειρίας του παιχνιδιού. Λαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο συνειδητά ή ασυνείδητα μηνύματα.

This diploma thesis for the postgraduate program “Audiovisual Arts in the Digital Age” of the Ionian University and is based on the video game called “ Painful Path to Virtue” with the central theme of a hero’s journey through “hell” and final salvation. It is a scenario that the player is called upon to play in which he should collect useful information to find hidden objects to cope with enemies to solve puzzles so that in the end he reaches and fights his greatest fear and reaching self-awareness. Through this interactive process, the purpose of the game concludes not only the succeed of completing the mission of the game but to also make an approximation of his psychosomatic reactions, which will be recorded through video capture, from the environment, aesthetics, music and the difficulties he will experience through his playing process. Ιn which will gain consciously or unconsciously messages.
«Το βιντεοπαιχνίδι της Αυτογνωσίας»
Keywords: βιντεοπαιχνίδι ,εμπειρία παιχνιδιού ,διήγηση μύθων, εμβύθιση παιχνιδιού, σύγχρονη τέχνη.; video game, gaming experience, storytelling , immersed in games, contemporary art.