Is There Anybody Out There?: Αφηγηματική Εφαρμογή Εικονικής Πραγματικότητας - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην δημιουργία ενός έργου εικονικής πραγματικότητας με τίτλο Is There Anybody Out There?. Η θεματολογία του έργου αφορά στην περίοδο 2020-2021, όπου η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία του Covid-19 και την καραντίνα που ακολούθησε. Το έργο καλεί τον θεατή να αναβιώσει και να αναστοχαστεί τις προαναφερθείσες καταστάσεις, σε ένα μεταφυσικό σκηνικό, ακολουθώντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς ενός αφηγητή. Αρχικά γίνεται βιβλιογραφική έρευνα στις επιπτώσεις της πανδημίας, στην ιστορική εξέλιξη και στη σύγχρονη τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας καθώς και στα παρόμοια έργα εικονικής πραγματικότητας που έχουν παραχθεί. Στη συνέχεια, αναλύονται όλες οι πτυχές και οι μεθοδολογίες ανάπτυξης του Is There Anybody Out There?, παρουσιάζεται το σενάριο και τέλος τεκμηριώνονται οι εικαστικές και οι τεχνολογικές επιλογές σε υλικό, λογισμικό και σε εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη.

This thesis is about creating a virtual reality project titled Is There Anybody Out There? that reflects on the period of 2020-2021 when humanity faced the Covid-19 pandemic and subsequent quarantine. The project invites the viewer to relive and reflect on these situations in a metaphysical setting, following the thoughts and musings of a narrator. The thesis begins with a bibliographic review on the impact of the pandemic, the evolution of virtual reality technology, and similar virtual reality projects that have been produced. Then, it analyzes all aspects and methodologies of developing the Is There Anybody Out There? project, presents the scenario, and finally documents the artistic and technological choices in terms of hardware, software, and tools that were used in the development.
Keywords: εικονική, πραγματικότητα, αφηγηματική, διαδραστική, εμβύθυση, τρισδιάστατα, γραφικά, αμφιωτικός, ήχος, αφηγητής, μεταφυσικό, ανάπτυξη; virtual, reality, narrative, interactive, immersive, 3D, graphics, stereo, binaural, oculus, hand, tracking, unity, blender