Εξέταση των κοινωνικών κινημάτων μέσα απο την λογοτεχνία: Η περίπτωση του μυθιστορήματος Αλμπατρος - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αποτελούν οι ανισότητες στη Μεγάλη Βρετανία από το 1880 μέχρι και τις αρχές του Α΄ παγκοσμίου πολέμου μέσα από το μυθιστόρημα “Αλμπατρός” και η εξέταση των κοινωνικών κινημάτων που γεννήθηκαν μέσα από αυτές. Σκοπός είναι ο εντοπισμός και η κατανόηση των κοινωνικών, ιδεολογικών και πολιτικών αντιλήψεων της εποχής και πως αυτά οδήγησαν στην ανάδειξή αρκετών ριζοσπαστικών κινημάτων όπως αυτό του Εργατικού κινήματος, το κίνημα των Σουφραζετών, η άνοδος του σοσιαλισμού και το ρεύμα των φιλελευθέρων αντικατοπτρίζουν την κοινωνική και πολιτική αναταραχή και την πίεση για αλλαγές στη Βρετανία.
Keywords: Κοινωνικά κινήματα, θέση της γυναίκας, Μεγάλη Βρετανία, λογοτεχνία