Η θέση της γυναίκας στην ομηρική ποίηση - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο των Προπτυχιακών Σπουδών μου, στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σκοπός της εργασίας είναι η ερμηνεία της θέσεως της γυναίκας στα ομηρικά έπη. Η εργασία ξεκινά με μια μικρή εισαγωγή, στην οποία παρουσιάζεται η θέση που κατείχε η γυναίκα στην ομηρική κοινωνία της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Στη συνέχεια, προσεγγίζονται και εξετάζονται ορισμένες γυναικείες μορφές των δύο ομηρικών επών. Ακολούθως, γίνεται θεματική σκιαγράφηση επιλεγμένων γυναικών από τα έργα. Θίγονται οι πράξεις τους και οι λόγοι που τις οδήγησαν σε αυτές, αποκαλύπτεται ο εσωτερικός τους κόσμος και τα πιο βαθιά αισθήματά τους και αναλύεται γενικότερα ο ρόλος και η θέση τους στο πλαίσιο της επικής ποίησης του Ομήρου και της κοινωνίας στην οποία ζούσαν.
Keywords: Όμηρος, γυναίκα, Αρχαία Ελλάδα, Οδύσσεια, Ιλιάδα