Χάρτης Αντικειμένων - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Τα αντικείμενα χρησιμοποιούνται ως “ερείσματα μνήμης”, ως στοιχεία αποτύπωσης, ανάκλησης, αναβίωσης και μετάδοσης της μνήμης. Στην εργασία γίνεται εισαγωγή στον υλικό πολιτισμό και αναλύονται οι διάφορες πτυχές του. Περιγράφεται ο συσχετισμός με την μνήμη και η συμμετοχή του σώματος. Παρουσιάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου στην παραγωγή χαρτών μνήμης και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των αισθήσεων. Τέλος, αναλύεται το καλλιτεχνικό έργο “Mapas de Objetos” που πραγματεύεται την σχέση της μνήμης με τα αντικείμενα. Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη των αντικειμένων ως κομμάτια του παζλ για την δημιουργία μνήμης και η αναβίωση μιας ανάμνησης. Το έργο αποτελεί την αποτύπωση της υλικής μνήμης.
Mapas de Objetos
Keywords: υλικός πολιτισμός, αντικείμενα, μνήμη, αισθήσεις, συναισθησία, φωτογραφία, σημειολογία, view master