Οπτικοακουστικά Έργα Διαλογισμών & Ντοκιμαντέρ Αυτογνωσίας - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η πτυχιακή μου εργασία έχει ως σκοπό την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, σανοπτικοακουστικό έργο, για την μέθοδο αυτογνωσίας Theta Healing που βασίζεται στην ψυχολογία, την επιστήμη και το υπερφυσικό καθώς και στη δημιουργίατεσσάρων οπτικοακουστικών έργων με τους εξής διαλογισμούς: του Χρυσού Φωτός, του Εξαγνισμού, της Απελευθέρωσης & Ευγνωμοσύνης, καθώς και τον Διαλογισμότης Αφύπνισης. Ακόμη ένας σκοπός είναι η δημιουργία δύο εκπαιδευτικών βίντεο για κάποιες απότις μεθόδους της ενεργειακής ψυχολογίας όπως το BSFF και η Σεντόνα και έναβίντεο παρακίνησης με συμβουλές που λέγεται Αγάπησε τον Εαυτό σου. Τα παραπάνω βίντεο, οχτώ στον αριθμό, στηρίζονται σε μια δική μου μελέτηκαι πρόταση χωρίς να χρειάζεται κάποιος να συμφωνήσει με αυτά ή να ταυτιστεί. Για την δημιουργία των παραπάνω οπτικοακουστικών έργων, χρειάστηκε ναστηριχτώ σε θεωρητικές βάσεις. Όλα τα παρακάτω στοιχεία αποτελούν και τηνέρευνα και το σενάριο θα μπορούσαμε να πούμε, ή και την αφορμή, γιαναδημιουργηθούν κάποια από τα οπτικοακουστικά έργα αυτής της πτυχιακής. Ξεκινώντας, γίνεται αναφορά στην ιστορία του κινηματογράφου και τουντοκιμαντέρ. Έπειτα αναφέρομαι στο ρόλο της αυτογνωσίας, τα χαρακτηριστικά του νου και τιςπεποιθήσεις και αναλύω πόσο πολύ μπορεί να μας βοηθήσουν αυτές οι γνώσειςστη ζωή μας. Στην συνέχεια θα αναφερθούμε στην Κβαντική Φυσική με απλάλόγιακαι θα αναλύσουμε πως μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες μας και πως μπορεί ναμας βοηθήσει στη ζωή μας. Έπειτα θα μιλήσουμε για την χημεία της Αγάπης και τηδύναμη του Οραματισμού, καθώς και για τα ευεργετικά αποτελέσματα πουέχουνόταν τα βιώνουμε σε όλο μας το είναι και συστηματικά στην καθημερινότηταμας, με βάση επιστημονικές έρευνες. Μέσα από την αυτογνωσία θα μάθουμε για τις βασικές έννοιες τηςαποτελεσματικής και μη αποτελεσματικής επικοινωνίας. Θα γνωρίσουμε τασυναισθήμα μας και θα δούμε πως επιδρούν στην υγεία μας και πως μπορούμε νατα διαχειριστούμε, να τα αποδεχτούμε και έπειτα να τα απελευθερώσουμε μέσααπό τις τεχνικές και τις μεθόδους της ενεργειακής ψυχολογίας. Η μελέτητωνμεθόδων της ενεργειακής ψυχολογίας αποτέλεσε και το υλικό που έγινε το σενάριογια να αποδοθούν και σε οπτικοακουστική μορφή, τα βιντεομαθήματααυτογνωσίας της πτυχιακής μου. Έπειτα μέσα από έρευνες που έγιναν από επιστήμονες, αναλύουμε την επιστήμητης επιγενετικής και το φαινόμενο πλασέμπο και νοσέμπο, καθώς και το πείραμα 3 της διπλής σχισμής της κβαντικής φυσικής, όπου το συμπέρασμα είναι πως οπαρατηρητής δημιουργεί την πραγματικότητα του. Γίνεται αναφορά επίσης και στηΚβαντική Συνείδηση ως απάντηση στην κρίση του πολιτισμού σήμερα. Επιπλέον παρατίθενται κάποιες πολύτιμες συμβουλές για την Επίτευξη των Στόχωνμας και για να έχουμε υγεία, αγάπη και ευδαιμονία στη ζωή μας. Και τέλος τοπιοσημαντικό είναι πως δίνονται οι παρακάτω διαλογισμοί, της Απελευθέρωσης &Ευγνωμοσύνης, του Εξαγνισμού, της Αφύπνισης & της Υλοποίησης & Αφθονίας, γιανα μας βοηθήσουν να έχουμε ηρεμία, αγάπη & χαρά στη ζωή μας και να είμαστεσυνδεδεμένοι με την αληθινή μας φύση και τη δύναμη μας. Αυτοί οι διαλογισμοί αποτελούν και το υλικό για την δημιουργία των 3 Οπτικοακουστικών έργων τηςπτυχιακής μου, που τους ηχογράφησα και έκανα την σύνθεση αυτών των έργων. Βεβαίως στο τέλος αναφέρομαι και στα συμπεράσματα μέσω της ολιστικής και συγκριτικής μελέτης που έκανα κατά την διάρκεια ολόκληρης της πτυχιακής.
Keywords: Ντοκιμαντέρ, Ιστορία Κινηματογράφου, Αυτογνωσία, Ενεργειακή Ψυχολογία, Διαλογισμοί, Πεποιθήσεις, Οπτικοακουστικά έργα; Ντοκιμαντέρ, Κινηματογράφος, Αυτογνωσία, Ενεργειακή Ψυχολογία, Διαλογισμοί, Πεποιθήσεις, Οπτικοακουστικά έργα