ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΕ ΤΥΡΙ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η δημιουργία ενός καινοτόμου τυροκομικού προϊόντος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου από διατροφικής και θρεπτικής άποψης αλλά και θα εντάσσεται στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται η παραγωγή τυριού που θα περιέχει λιγότερα ζωικά λίπη και θα είναι εμπλουτισμένο με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως οι πρωτεΐνες.

The purpose of this thesis was to create an innovative cheese product that will meet the dietary and nutritional needs of the modern man, but will also be part of the Circular Economy. More specifically, in this study the production of cheese that will contain lower fat content and will be enriched with other nutrients, such as proteins, was investigated.
Keywords: Ελαιοπηκτή , Τυρί Τυρογάλακτος , Εκχύλισμα Ελαίου Καφέ , Λιπαρά , Βακτηρική Κυτταρίνη , Μικροβιολογικές Αναλύσεις , Χημικές Αναλύσεις , Οργανοληπτικές Ιδιότητες , Κυκλική Οικονομία , Υγειά Ανθρώπου; Oleogel , Whey Cheese , Coffee Oil Extract , Lipids , Bacterial Cellylose , Microbiological Analyses , Chemical Analyses , Organoleptic Characteristics , Cercullar Economy , Human Health