Το παιδί και ο κόσμος του στην Αρχαία Ελληνική κοινωνία - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με το παιδί στην Αρχαία Ελληνική κοινωνία στους κλασικούς αιώνες. Το κύριο μέρος της εργασίας πραγματεύεται το παιδί και τη σχέση του με το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του. Συγκεκριμένα, στο 2ο κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής αναφορά του χαρακτήρα και του ύφους του κάθε γονέα ξεχωριστά. Στο 3ο κεφάλαιο, αναλύεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Αρχαίας Ελληνικής κοινωνίας. Το 4ο κεφάλαιο αφιερώνεται στην Σπαρτιατική εκπαίδευση. Συνεχίζοντας στο 5ο κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής αναφορά στο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα της Αθήνας και πως επηρεάζει αυτό με τη σειρά του το εκπαιδευτικό σύστημα. Το 6ο κεφάλαιο ολοκληρώνεται κάνοντας αναφορά στις διατροφικές συνήθειες τόσο των Αθηναίων όσο και των Σπαρτιατών. Η εργασία ολοκληρώνεται με το 7ο κεφάλαιο όπου γίνεται μια εκτενής ανάλυση των τρόπων διασκέδασης των παιδιών στην αρχαία Ελληνική κοινωνία.
Keywords: παιδιά, αρχαία ελληνική κοινωνία ,εκπαίδευση , γονείς και παιδιά , κοινωνικό περιβάλλον, σπαρτιατική εκπαίδευση, διασκεδάσεις.