LAST MILE DELIVERY - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Σε μια εποχή όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο ανθεί, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών προϊόντων στο διαδίκτυο, οι πελάτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της πρόκλησης του τελευταίου μιλίου. Η παρούσα εργασία επιχειρεί να εξετάσει τις τελικές διανομές (last mile deliveries) καθώς και τις μεθόδους βέλτιστης δρομολόγησης των προϊόντων από ένα σημείο κόμβο στον εκάστοτε πελάτη. Πιο γενικευμένα, η εργασία αναφέρεται στον κλάδο των μεταφορών ως κομμάτι της δομής της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η οικονομική, κοινωνική και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας του τελευταίου μιλίου θέτει μια τρομερή κοινωνική πρόκληση, απαιτώντας σημαντικές οργανωτικές αλλαγές και τεχνολογικές εφευρέσεις στις μεταφορές με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση του πελάτη. καθώς αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη λύση της διαδικασίας του τελευταίου μιλίου, το οποίο έχει να κάνει με τη μέθοδο, τον χρόνο και τον τόπο παραλαβής των αποστολών.

In a time where e-commerce is thriving, offering a huge variety of different products online, customers continue to face the issue of the challenge of the last mile deliveries. The present work is attempting to examine the last mile deliveries as well as the methods of improvement of product routing from a node point to each customer. Generally, this work refers to the branch of deliveries as a piece of the structure of the supply chain. The economic, social and environmental viability of the operations of the supply chain of the last mile deliveries poses a formidable social challenge, demanding essential organizational changes and technological inventions in transportations with the ultimate goal of customer satisfaction as the latter greatly depends on the resolution of the process of the last mile, which as to do with the method, the time and the pick up location of the shipments.
Keywords: Ηλεκτρονικό εμπόριο, τελευταίο μίλι, διανομές, εφοδιαστική αλυσίδα, πελάτης; E-commerce, last mile, deliveries, supply chain, customer