Αρχεία τοπικής αυτοδιοίκησης: Η περίπτωση της κοινότητας Αφιώνα της Κέρκυρας (1960-2000) - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία με τίτλο «Αρχεία τοπικής αυτοδιοίκησης: Η περίπτωση της Κοινότητας Αφιώνα Κέρκυρας (1960-2000)» αποτελεί την παρουσίαση της αρχειακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο αρχείο της Κοινότητας Αφιώνα. Η εργασία περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια, τα οποία παρουσιάζουν θεωρητικά στοιχεία για τη δομή, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α., τις μεταβολές στη νομοθεσία και τη διαμόρφωση τους αλλά και την έρευνα η οποία συντελέστηκε στο αρχείο, με την περιγραφή της διαδικασίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν και της καταγραφής του αρχείου.

The current paper entitled "Local government archives: The case of the Afionas Community of Corfu (1960-2000)" is the presentation of the archival research carried out in the archive of the Afionas Community. The work includes four chapters, which present theoretical elements for the structure, operation and responsibilities of the OTA (Local Government Organisations), the changes in the legislation and their formation, as well as the research that was carried out in the archive, with the description of the process, the problems encountered and the recording of the file.
Keywords: αρχειακή έρευνα, τοπική αυτοδιοίκηση, Κέρκυρα, Αφιώνας; archival research, local government organisations, Corfu, Afionas