Μετάφραση αποσπάσματος από το άρθρο "EU crisis response in tackling Covid-19, Views From the Member States", που δημοσιεύθηκε στις Εκθέσεις του European Policy Institutes Network (EPIN) στην ιστοσελίδα www.epin.org τον Απρίλιο του 2020 της Sophia Russack και μεταφραστικά σχόλια. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η συγκεκριμένη εργασία είναι μετάφραση ενός οικονομικού άρθρου από τα αγγλικά στα ελληνικά με καθαρά οικονομικό περιεχόμενο και ορολογία, γεγονός που επιτρέπει την άμεση επαφή του μεταφραστή με την ανάλυση και αντιμετώπιση των διαφόρων μεταφραστικών προβλημάτων που προκύπτουν στα εξειδικευμένα/ ειδικά κείμενα. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται το μετάφρασμα του άρθρου, στο οποίο αμφισβητείται έντονα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και στο δεύτερο μέρος ακολουθεί το θεωρητικό πλαίσιο της μετάφρασης και της μεταφραστικής εντολής καθώς και ειδικός σχολιασμός για τις αιτιολογήσεις των διαφόρων μεταφραστικών προβλημάτων, η αξιολόγηση της ποιότητας της μετάφρασης και τέλος, η βιβλιογραφία.
Keywords: Αντιμετώπιση, κρίση, κορονοϊός, πανδημία, αλληλεγγύη, πολίτες, Κράτη-Μέλη, Ευρωπαϊκή Ένωση, μέτρα, προστασία, εμβάσματα, οικονομία, σχολιασμός, ανάλυση, μετάφραση, μεταφραστής, μεταφραστικά εργαλεία, εξειδικευμένο ειδικό κείμενο, ορολογία, μεταφραστικά προβλήματα, αξιολόγηση, συμπεράσματα, βιβλιογραφία