Μελέτη και Κατασκευή τρισδιάστατου παιχνιδιού για Η/Υ - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στα πλαίσια της εργασίας διεξήχθη συγκριτική / βιβλιογραφική μελέτη σε κορυφαία σε πωλήσεις βιντεοπαιχνίδια, με στόχο την καταγραφή κοινών πρακτικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους. Η σύγκριση έγινε σε πέντε κατηγορίες. Στους μηχανισμούς -πυλώνες- και κανόνες βιντεοπαιχνιδιού (gameplay), στον τρόπο σχεδιασμού και δόμησης των επιπέδων (level design), στην ποιότητα και είδος των γραφικών, στην συγγραφή της ιστορίας και εξέλιξη των χαρακτήρων, και στον τρόπο με τον οποίο έγινε χρήση της μουσικής και των ηχοτοπίων. Οι παρακάτω ενότητες δομήθηκαν με βάση το πρωτόκολλο MDA, το οποίο χωρίζει την κατασκευή ενός βιντεοπαιχνιδιού σε τρεις ξεχωριστές αλλά αλληλένδετες κατηγορίες. Τους μηχανισμούς, την δυναμική αλλά και την αισθητική που χρησιμοποιεί. Σε κάθε ενότητα παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες για τα επιμέρους στάδια της κατασκευής ενός βιντεοπαιχνιδιού και επισημαίνονται οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν σε καθένα από αυτά. Αναγράφονται επίσης, παραδείγματα καλών πρακτικών που ακολουθούνται από επιτυχημένες εταιρίες κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών. Στο τέλος παρουσιάζονται συνοπτικά μια σειρά από συμπεράσματα και πορίσματα που προέκυψαν κατά τη σύνταξη της εργασίας.
Keywords: Κατασκευή Παιχνιδιού, Τρισδιάστατο Παιχνίδι, Παιχνίδι Υπολογιστή, Δημιουργία Παιχνιδιού, Μηχανή Παιχνιδιού, Κύκλος Κατασκευής, Μηχανισμοί, Δυναμική, Αισθητική, MDA Framework, Ray Tracing, Μουσική Παιχνιδιού, Ηχοτοπία