Ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο μουσείο Σολωμού στην Κέρκυρα - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που πραγματοποιείται η μάθηση φαίνεται να έχει αλλάξει και να έχει εξελιχθεί σε μία νέα διαδικασία, όπου η επίτευξη της μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Η επαφή του παιδιού με τις τέχνες αποτελεί μία διαδικασία στην οποία οι τέχνες αλληλεπιδρούν με σεβασμό στα ενδιαφέροντα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Σε τι όμως αποσκοπεί μία τέτοια διαδικασία; Ποιος είναι ο στόχος της επαφής του παιδιού με τις τέχνες, δηλαδή της αισθητικής εμπειρίας που πρόκειται να έχει το παιδί; Στην παρούσα εργασία θα γίνει αναφορά καταρχήν στη σημασία της αισθητικής εμπειρίας και πώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί σε διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα σε ένα μουσειακό χώρο. Στη συνέχεια θα παρουσιασθεί ένα μουσικοκινητικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε μουσειακό χώρο και σκοπός του ήταν η απόκτηση μίας αισθητικής εμπειρίας με τη βοήθεια της μουσικής από τους μαθητές που το επισκέπτονταν.
Keywords: αισθητική εμπειρία, μουσειοπαιδαγωγική, μουσική στο μουσείο, μουσικο-κινητικό πρόγραμμα, Διονύσιος Σολωμός