Υλοποίηση πρωτότυπου εκπαιδευτικού παιχνιδιού για αριθμητική εξάσκηση - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Τα ψηφιακά παιχνίδια μάθησης μπορούν να δημιουργήσουν μια δυναμική που μπορεί να εμπνεύσει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες καθώς επικεντρώνονται στις δραστηριότητες του παιχνιδιού. Με άλλα λόγια τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας. Το παιχνίδι που αναπτύχτηκε στην παρούσα εργασία έχει αυτό το σκοπό: Οι μαθητές να εξασκούνται σε αριθμητικές πράξεις παίζοντας το παιχνίδι «Οι περιπέτειες του μικρού Σταχτούλη». Παρακάτω θα γίνει μια περιγραφή του τρόπου που κατασκευάστηκε το παιχνίδι με τη χρήση της Unity και του Photoshop. Θα παρουσιαστεί το θεωρητικό πλαίσιο ένταξης του παιχνιδιού στις κατηγορίες των εκπαιδευτικών λογισμικών και θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη διδακτική αξιοποίησή του μέσα από τη θεωρία της «μάθησης βασισμένης στο παιχνίδι» (Game-Based Learning). Τέλος θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός μιας δοκιμής και αξιολόγησης του παιχνιδιού στα πλαίσια μιας μελλοντικής έρευνας (προγραμματισμένης χρονικά για τον επόμενο μήνα).
Keywords: εκπαιδευτικό ψηφιακό παιχνίδι, εκπαιδευτικό παιχνίδι μαθηματικών δημοτικού, παιχνίδι για αριθμητική εξάσκηση, δημιουργία εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τη Unity, Οι περιπέτειες του μικρού Σταχτούλη