«Ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν την ικανοποίηση των τουριστών από τις ξενοδοχειακές μονάδες και η εφαρμογή των συστημάτων αξιολόγησης της ποιότητας» - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, αναλύει τους παράγοντες που επηρεάζουν την ικανοποίηση των τουριστών από τις ξενοδοχειακές μονάδες και το πόσο σημαντικό ρόλο έχουν τα συστήματα αξιολόγησης της ποιότητας για την επιτυχία των επιχειρήσεων στον τομέα της φιλοξενίας. Η εργασία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους διαφόρους τύπους ξενοδοχείων, τις παροχές τους, καθώς και τις μεθόδους για την αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών. Επιπλέον, εξετάζονται και οι τρόποι με τους οποίους μια ξενοδοχειακή επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της, μέσα από παράγοντες όπως η φιλοξενία, της υγιεινής, της ασφάλειας αλλά και της προσβασιμότητας στον χώρο του ξενοδοχείου. Μέσα από αυτούς τους τρόπους, που ουσιαστικά θεωρούνται στρατηγικές που ακολουθούν τα ξενοδοχεία με απώτερο σκοπό την μέγιστη ικανοποίηση των πελατών τους, όπως και την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της ξενοδοχειακής μονάδας στην αγορά. Φυσικά, σχετικά με τους παράγοντες, γίνεται λόγος στην αξία της φιλοξενίας, τις εξατομικευμένες υπηρεσίες, την ποιότητα των εγκαταστάσεων και την σημαντικότητα της ασφάλειας και της καθαριότητας. Αναμφίβολα, η προσωπική εμπειρία του κάθε επισκέπτη αλλά και η οικονομική αξία που δίνει ο κάθε επισκέπτης για τις διακοπές του, αποτελούν κύρια θέματα στην τελική διαμόρφωση της εμπειρίας τους. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με την ανάλυση της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά και των προαγόντων που την επηρεάζουν, με μια αναφορά στους φορείς οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο για την πιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μια ξενοδοχειακής μονάδας.

This thesis analyzes the factors that influence the satisfaction of tourists from hotel units and the importance of quality assessment systems for the success of businesses in the hospitality sector. The workplace places special emphasis on the different types of hotels, their facilities, and the methods for efficient service delivery. In addition, how a hotel business can improve the experience of its customers, through factors such as hospitality, hygiene, security, and accessibility in the hotel area, are also examined. These ways, are essentially considered strategies that hotels follow with the ultimate goal of maximum customer satisfaction, as well as strengthening the competitive position of the hotel unit in the market. Of course, regarding the factors, the value of hospitality, personalized services, the quality of the facilities, and the importance of safety and cleanliness are discussed.Undoubtedly, the personal experience of each visitor as well as the financial value that each visitor gives for their vacation are the main issues in the final shaping of their experience. Finally, the work concludes with an analysis of the quality of services and the factors that influence it, with a reference to the agencies that have an important role in certifying the quality of services provided by a hotel unit.
«Analysis of the factors affecting tourist satisfaction with hotel units and the implementation of quality assessment systems»
Keywords: Ξενοδοχειακές μονάδες, ικανοποίηση των τουριστών, ποιότητα των υπηρεσιών; Hotel units, tourist satisfaction, quality of service