Οι Νέες Τεχνολογίες στα Μουσεία του 20ου και 21ου αιώνα. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζονται λεπτομερώς τα είδη των νέων τεχνολογιών που κάνουν χρήση οι μουσειακοί οργανισμοί. Μέσα από μια βιβλιογραφική ανασκόπηση από άρθρα και βιβλία των τελευταίων δεκαετιών μελετάται η χρήση και η προσαρμογή των νέων τεχνολογιών στο μουσείο και σε πολιτιστικούς φορείς. Συγκεκριμένα δίνεται ο ορισμός του μουσείου από την ICOM, αναλύονται τα νέα τεχνολογικά συστήματα και οι εφαρμογές πολυμέσων, παρουσιάζονται αναλυτικά τα εικονικά μουσεία και οι τεχνολογίες δημιουργίας εικονικού περιβάλλοντος. Επιπλέον αναφέρονται παραδείγματα χρήσης νέων τεχνολογικών μεθόδων από μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πιο αναλυτικά δίνονται τέτοια παραδείγματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου στο Τορίνο και από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.
Keywords: Μουσείο, Χρήση Νέων Τεχνολογικών Μεθόδων, Νέες Τεχνολογίες, Εικονικό Περιβάλλον, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.