ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας. Η εξέλιξη του μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε εντυπωσιακή και η ανάπτυξη του αυτή επηρέασε αρκετές χώρες τόσο οικονομικά όσο κοινωνικά και πολιτιστικά. Η αναγκαιότητα με το πέρασμα του χρόνου και η ευρεία ανάπτυξη για καινούργιες κατηγορίες τουρισμού που θα προσέφεραν κάτι ξεχωριστό, οδήγησαν στην εμφάνιση εναλλακτικών μορφών τουρισμού που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς περιηγητές.Παράλληλα η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει ακόμη περισσότερο καθώς ίσως είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να περιηγηθεί και να προστατεύσει τον φυσικό πλούτο. Έτσι,οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι για να φυλάξουμε ζωντανά ασυνήθιστα είδη που απειλούνται, να σταματήσουμε την κλιματική κρίση, να αντέξουμε σε πολιτικές που απειλούν το φυσικό περιβάλλον, να μεταβάλουμε τον τρόπο ζωής μας καθώς επίσης να εστιάσουμε στην δημιουργία ενός ελπιδοφόρου κόσμου για τις επόμενες γενεές. Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της έννοιας του τουρισμού υπό το πρίσμα του εθελοντισμού και της προόδου αυτών των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην χωρα μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να αντιληφθούμε τι είναι voluntourism, η δράση και η διάδοσή του στην Ελλάδα. Τέλος, θα κατανοήσουμε τι είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση καθώς και την ιστορία της.

Tourism is one of the many significant departments of the global economy. Its progress, especially subsequently finish of World War II, was spectacular and its impact in a lot countries was as economic as it was beneficial and social. The need over time and global development for new shapes of tourism that would provide something fresh and unlike , lead to the surface different figures of tourism that aim to satisfying even the most demanding tourists. In addition, the climate crisis is now threatening our own lives and we are the final progeniture to manage take care of it. We need to stay united to keep unique endangered species alive, to curb the climate crisis, to resist policies that threaten the natural environment, to change lifestyles, and to claim a better and safer world for future generations. The aim of this essay is the research of the concept of volunteer tourism (combination of voluntary work with tourism activities) and the evolution of this alternative form of tourism in Greece. Through the research, the appropriate conditions will be created for a further understanding of voluntourism, its actions and its repercussion in our country. We will also understand what a Non-Governmental Organization is and its history.
VOLUNTEER TOURISM AND NON-GOVERNMENTAL ORGANIZATIONS
Keywords: Εθελοντισμός, Τουρισμός, ΜΚΟ.; Volunteering, Tourism, NGOs.