Ανάλυση του λόγου μίσους για τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Τα μέσα ενημέρωσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και για το λόγο αυτό οι απόψεις που εκφράζουν είτε ξεκάθαρα είτε πίσω από μοτίβα λέξεων είναι πολύ σημαντική. Η παρούσα εργασία επιχειρεί να ερευνήσει τις λέξεις που χρησιμοποιούνται σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες για να περιγράψουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από αναλύσεις συμφραστικών πινάκων και συνάψεων των όρων-κλειδιών (μετανάστης-πρόσφυγας) σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους (2000-2008&2009-2018) εξετάζονται και παρατηρούνται μοτίβα λόγου που διακατέχονται στην πλειονότητα τους από αρνητική σημασιολογική προσωδία, σκιαγραφώντας έτσι μια αρνητική εικόνα για τους μετανάστες-πρόσφυγες.
Keywords: Ανάλυση λόγου, λόγος μίσους, σώματα κειμένων, συμφράσεις, συνάψεις, μετανάστες, πρόσφυγες, Ελλάδα