Προκαταλήψεις-Παραγωγή ταινίας μικρού μήκους και ο ρόλος του Αφηγητή στον κινηματογράφο - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στη θεωρητική και πρακτική επεξεργασία μιας ταινίας μικρού μήκους η οποία αντλεί το θέμα και την πλοκή της από μια σύντομη κοινωνική ιστορία. Η δράση των ηρώων επεξηγείται και περιγράφεται από έναν αφηγητή μέσω μιας ηχογραφημένης αφήγησης. Ο αφηγητής ο οποίος δεν είναι άλλος από την κεντρική ηρωίδα αποτελεί λειτουργικό συστατικό της ταινίας. Η ηρωίδα αφηγείται τη δική της ιστορία μέσα από τα μάτια της παιδικής της ηλικίας. Με τη χρήση της αφηγήτριας γίνεται κατορθωτό μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των δέκα λεπτών, ο θεατής να κατανοήσει την ιστορία. Επιπλέον η αφηγήτρια αποτελεί μια ουσιαστική παράμετρο και ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαμόρφωση της αισθητικής της ταινίας.

The present dissertation refers to the theoretical and practical elaboration of a short film which draws its subject and plot from a short social story. The action of the heroes is explained and described by a narrator through a recorded narrative. The narrator who is none other than the central heroine is a functional component of the film. The heroine tells her own story through the eyes of her childhood. With the use of the narrator it is achieved within a short period of ten minutes, the viewer to understand the story. In addition, the narrator is an essential parameter and a useful tool for shaping the aesthetics of the film.
Keywords: ΤΑΙΝΙΑ, ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΦΗΓΗΣΗ, ΑΦΗΓΗΤΗΣ