Int. Dark Room - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Αυτή η πτυχιακή εργασία παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα στάδια Pre και Post Production της χοροθεατρικής παράστασης "Int. Dark Room", η οποία αποτελεί κινηματογραφική σκηνή μιας μεγάλου μήκους ταινίας, διασκευή της τραγωδίας του Σοφοκλή, "Οιδίπους Τύραννος". Η παράσταση συντελείται από τον Οιδίποδα και τα δώδεκα μέλη του χορού, σε συνολική διάρκεια 15 λεπτά, ενώ ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται είναι μια κλειστή κυκλική θεατρική σκηνή. Η κίνηση επιλέχτηκε ως βασική μορφή έκφρασης. Διάλογος μεταξύ του χορού και του Οιδίποδα γίνεται μόνο μια φορά καθώς η σκηνή είναι μια σουρεαλιστική πραγματικότητα στο υποσυνείδητο του πρωταγωνιστή. Αισθανόμαστε τις σκέψεις του μέσα από την κίνηση και τον ήχο που δημιουργεί ο ίδιος με ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο. Η μουσική εκφράζει τα συναισθήματά του.

This thesis presents in detail all the Pre and Post Production of the dance-theatre performance "Int. Dark Room". A scene from a feature film I have written, an adaptation of Sophocles' "Oedipus Rex". The performance’s duration is 15 minutes, composed by Oedipus and the twelve members of the chorus while the place in which it takes place is a closed circular theatrical stage. The basic form of expression is the dancers’ movement. Since this scene is a surrealistic reality in the subconscious of the protagonist, the dialogue between the chorus and Oedipus happens only once. We feel his thoughts through movement and the sound that he creates with a self-made musical instrument. Music expresses his feelings.
Keywords: διασκευή, χοροθέατρο, Θήβα, μουσική επένδυση, παραγωγή; adaptation, dance-theatre, Thebes, soundtrack, production