Χρήση εργαλείων Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και Γλωσσικής Τεχνολογίας (Natural Language Processing) για την απλοποίηση κειμένου (text simplification) - (:unkn) unknown (My University, 2024)
To Text Simplification είναι ένας ανερχόμενος τομέας του Natural Language Prossesing(NLP). Στην εργασία αυτή θα ασχοληθούμε με τον τομέα αυτό και συγκεκριμένα με το Text Classification. Σαν τομέας το Text Classification περιέχει τα εξής βήματα: 1)την επιλογή ενός Corpus, 2) την προεπεξεργασία του Corpus αυτού, 3) την εξαγωγή χαρακτηριστικών από το Corpus, τα οποία δείχνουν την πολυπλοκότητα με διαφορετικούς τρόπους το καθένα, και τέλος 4) την εκπαίδευση Classifier πάνω στο Corpus για την καλύτερη πρόβλεψη της πολυπλοκότητας του. ΄Ολα τα παραπάνω βήματα θα τα αναλύσουμε σε εργασίες οι οποίες ασχολούνται με τον ίδιο χώρο του NLP και θα τα πειραματιστούμε με αυτά. Τέλος, θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα μας με αυτά άλλων εργασιών σε αυτό το πεδίο του NLP.
Keywords: Μηχανική Μάθηση, Απλοποίηση Κειμένου, Ταξινόμηση Κειμένου, Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας; Machine Learning, Text Simplification, Text Classification, Natural Language Processing