Η Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων: Μουσειολογική / Μουσειογραφική πραγματικότητα και προοπτικές - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Ανάμεσα στα Ιδρύματα του Πολιτισμού της Κέρκυρας τοποθετείται και η Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων. Η ιδέα της συγκρότησης, ίδρυσης και λειτουργίας της Πινακοθήκης μπορεί να θεωρηθεί πρόσφατη. Μόλις, το 1991 ο Δήμος αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία Πινακοθήκης η οποία από το 1995 έως σήμερα στεγάζεται στο Ανατολικό τμήμα του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου που χτίστηκε την περίοδο της αγγλικής κατοχής (1819-1823). Η Πινακοθήκη φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, κυρίως αγιογραφίες από τον 16ο αιώνα. Εκτίθενται επίσης έργα Επτανήσιων και όχι μόνο καλλιτεχνών, ελαιογραφίες, υδατογραφίες, παστέλ. Κατά περιόδους γίνονται περιοδικές εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών. Διεξάγονται επίσης συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις. Η Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας αποτελεί εκτός από χώρο συντήρησης, προστασίας και έκθεσης έργων Τέχνης μέρος της εκπαιδευτικής και πρακτικής πορείας και άσκησης του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Keywords: Πινακοθήκη, Κέρκυρα, Επτανησιακή Τέχνη, Ζωγραφική, Αγιογραφίες, Καλλιτέχνες